Nieuws

Aantal miljonairs en miljardairs met 8% gestegen

Geschreven door Ellen

Het aantal miljonairs en miljardairs is afgelopen jaar mondiaal met bijna 8 procent gestegen naar een recordaantal van 16,5 miljoen mensen. Dat meldt consultancybedrijf Capgemini in een donderdag verschenen rapport.

Capgemini kijkt hierin naar mensen met een vermogen in belegbare activa van minstens 1 miljoen euro. Hun primaire woonplaats, verzamelobjecten en verbruiksartikelen zijn niet meegenomen.

Bij elkaar opgeteld, beschikken deze vermogenden over een bedrag van 63,5 biljoen dollar. het zou hier gaan om een stijging van 8,2 procent. Capgemini voorspelt dat het gezamenlijk vermogen in 2025 gestegen zal zijn naar 100 biljoen dollar.

Afgelopen jaar braken 1,15 miljoen mensen door de miljonairsgrens heen. De meesten van hen (bijna twee derde) zijn afkomstig uit de Verenigde Staten, Japan, Duitsland en China.

Nederland

Nederland maakte in 2016 een grote sprong in het aantal miljonairs. Dit aantal steeg met 13,7 procent naar 232.000 mensen. Nederland maakte hiermee op Rusland na de grootste groei in miljonairs door ter wereld.  Het vermogen van Nederlandse miljonairs groeide met 14,2 procent.

Reageer