Over rijke stinkerd

Hier vind je geen ‘word rijk in 7 eenvoudige stappen’ bullshit. Ik ben geen fan van succesformules waarmee je ‘eenvoudig’ rijk wordt. Rijk worden is een simpele som: je moet zorgen dat er meer binnenkomt dan er uit gaat, en dat verschil moet je investeren, net zolang tot je rijk genoeg bent naar jouw zin. Dan ben je een rijke stinkerd. Voor de meeste mensen betekent dat hard werken. Om meer geld binnen te halen, en/of om minder geld uit te geven. 

RijkeStinkerd.nl wordt gemaakt door Ellen (52). Ik woon samen met meneer Rijke Stinkerd (56) in een fantastisch huis en we hebben 3 volwassen kinderen. Eentje studeert er nog, de oudste twee hebben een baan en staan financieel op eigen benen.

Ik schrijf deze blog vanuit mijn persoonlijke ervaringen. Eerst was ik een Vrekje dat voor een huis spaarde (2006-2008), daarna spaarde ik op Spaarblog (2008-2013), en nu wil ik een rijke stinkerd worden. Dat huis waar ik als Vrekje voor spaarde kochten we in 2014, achteraf zo ongeveer het gunstigste moment om een huis te kopen. We hadden toen bijna een ton bij elkaar gespaard. Uiteindelijk willen meneer Rijke Stinkerd en ik graag financieel onafhankelijk worden, zodat we (vervroegd) met pensioen kunnen. Op RijkeStinkerd.nl schrijf ik over de reis naar financiële onafhankelijkheid.